Tot ce trebuie sa stii despre remorcile auto

O remorca auto poate sa fie o achizitie foarte inteligenta atunci cand ai multe lucruri de transportat. Desi foarte multi oameni isi inchipuie ca au nevoie de categorii speciale de permis auto pentru a conduce o remorca, daca se incadreaza in anumite limite aceasta poate sa fie utilizata si cu categoria B. Este adevarat ca utilizarea acestui vehicul agatat de masina nu este tocmai facila, insa nimic nu este de neinvatat.

remorcile auto

Daca ideea de a avea o remorca te incanta, iata cateva lucruri interesante despre legislatie, modul de utilizare sau accesorii remorci.

1. La fel ca si in cazul autovehiculelor, au nevoie de anvelope de iarna. Daca ai un automobil cu anvelope de iarna si o remorca fara anvelope de iarna, risti sa te trezesti cu o amenda serioasa.

2. Poate sa fie folosita cu permisul categoria B. De fapt, fiecare categorie de permis permite utilizarea remorcii. In cazul categoriei B, exista cateva reguli stricte pentru utilizarea remorcii, cea mai importanta fiind faptul ca masa totala a acesteia nu trebuie sa depaseasca 750 de kg.

3. Are nevoie de inmatriculare. La fel ca si un autoturism, remorca are nevoie de inmatriculare iar aceasta se face la autoritatea competenta din localitatea in care proprietarul isi are domiciliul. Pentru inmatricularea unei remorci este nevoie de copia dupa buletinul proprietarului, cartea de identitate a remorcii, chitante pentru achitarea taxelor, RCA pentru minim 6 luni si copii dupa factura de cumparare.

4. Cele mai mari provocari la condusul remorcii sunt intoarcerile si parcarile. Este bine, asadar, sa fie exersate intr-un spatiu in care nu exista niciun pericol de accidentare. De asemenea, trebuie sa se acorde o foarte mare atentie condusului cu remorca pe portiuni alunecoase sau in viraje, acolo unde riscurile sunt ceva mai mari.

5. Exista o serie de accesorii de care o remorca este posibil sa aiba nevoie. Achizitia unei remorci vine la pachet cu o serie de alte achizitii, unele dintre ele foarte importanta. Pentru a te asigura ca remorca pe care o achizitionezi este in deplina siguranta si acelasi lucru se poate spune si despre produsele din ea, nu uita sa cumperi:

O solutie cat mai buna antifurt. Pe piata exista solutii simple, cu chei clasice sau solutii ceva mai complexe care pot fi controlate prin amprenta sau diverse cartele. In functie de valoarea remorcii si a bunurilor din ea, trebuie sa te asiguri ca solutia pentru care optezi este cea mai buna.

O cutie de depozitare. Un alt element esential este cutia de depozitare. Aceasta nu doar ca pastreaza bunurile in siguranta, dar le si protejeaza de intemperii si iti permite sa le organizezi cat mai bine. Este foarte important sa te asiguri ca alegi o cutie care se ancoreaza foarte bine in remorca, in asa fel incat sa nu existe riscul de a se deplasa. Exista cutii care se pot instala in remorca sau cutii care se pot instala pe exteriorul remorcii.

Atunci cand achizitionezi o remorca este bine sa te informezi extrem de bine, in asa fel incat sa faci cea mai buna achizitie. Pe piata exista remorci foarte variate: cu una sau cu doua axe, cu basculare in spate sau pe diverse laturi, cu suprastructura inchisa si cu diverse moduri de pozitionare a rotilor. In functie de cat de bine iti faci temele, vei putea sa te bucuri la maxim de acest vehicul sau sa te chinui destul de tare cu el.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro