Tehnologia Inverter – ce este si la ce ajuta ea

Tehnologia avanseaza in permanenta chiar si atunci cand facem referire la aparate electrocasnice.

Printre acestea se numara si aparatele de aer conditionat moderne care au inclusa tehnologia Inverter.

Tehnologia Inverter

Stim cu totii ca in functionarea aparatelor de aer conditionat compresorul este unul dintre componentele cu un rol majoritar pentru a se putea regla temperatura dintr-o incapere.

Daca facem referire la un sistem traditional, acest sistem are doua stari la capacitate maxima sau stagnare , deci acest model de compresor functioneaza la capacitate maxima incepand cu momentul pornirii si pana cand temperatura din respectiva incapere ajunge la temperatura dorita, moment in care acesta se opreste.

Rezulta, asadar, porniri si opriri repetate conduc catre un consum ridicat de energie electrica.

Insa, intr-un sistem de aer conditionat care are la baza tehnologia Inverter, temperatura din incapere este reglata fara ca acesta sa se opreasca si reporneasca, astfel ca se va inregistra un consum mult mai redus de energie electrica.

Aparatul de aer conditionat cu tehnologie Inverter nu se opreste ci are ajustata viteza de functionare in functie de necesitatile fiecaruia dintre noi.

Deci, intr-un sistem de aer conditionat Inverter, compresorul functioneaza la capacitate maxima pana in momentul in care temperatura este adusa la un nivel optim dupa care viteza acestuia este diminuata automat.

In momentul in care temperatura sufera o modificare, aceasta o detecteaza automat intrucat are incorporati senzori si ajustarea acesteia se face doar printr-o crestere usoara de viteza fara a fi necesara o repornire.

Astfel, nu se mai genereaza un consum ridicat de energie cum se intampla in cazul pornirilor sau opririlor repetate.

Insa acest tip de aparat de aer conditionat este mai scump decat unul clasic dar diferenta de prêt se va amortiza foarte rapid datorita avantajului pe care il constituie consumul de energie.

Pe langa faptul ca sunt mari consumatoare de energie, aparatele de aer conditionat clasice sunt si foarte zgomotoase in momentul pornirii sau opririi.

Spre deosebire de acestea, aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter, sunt deosebit de silentioase.

Un alt avantaj major este acela ca datorita evitarii pornirilor si opririlor repetate mecanismele si piesele sunt mult mai putin solicitate si astfel durata de viata  este mai lunga iar timpul pana la necesitatea repararii acestuia este mai scurt.

Alege deci, un aparat de aer conditionat cu tehnologie Inverter, pentru a beneficia de multiple avantaje printre care si un design modern, placut, potrivit pentru orice design al incaperii.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

rca-ieftin.ro