Stivuitorul electric versus stivuitorul manual

In constructii, transport de marfuri sau depozite stivuitoarele sunt absolut necesare nu doar pentru a ordona marfa, ci si pentru a indeplini alte sarcini. Astfel stivuitoarele sunt de nelipsit iar in functie de intrebuinare sa poate fi de un anumit tip.

Ce este un stivuitor?

Stivuitorul este un vehicul utilizat pentru deplasarea si transportul ncarcaturilor aranjate in unitati singulare, paletizate. Acesta este folosit la ridicarea si incarcarea produselor si poate fi atat manual cat si electric.

Pentru a manevra un stivuitor manual, se foloseste manerul de control sau pedala sau ambele in acelasi timp. Acesta poate ridica o incarcatura de pana la 2 tone si la o inaltime de maxim un metru jumatate. Pentru marfurile mai grele este recomandat un stivuitor electric, acestea fiind operate printr-un panou de control care alimenteaza motorul electric.

Stivuitoarele manuale sunt confortabile, usor de folosit si pot indeplini sarcini chiar si in spatiile foarte inguste. Acestea sunt ieftine si usor de intretinut, insa sunt recomandate doar pentru incarcaturile usoare.

Stivuitoarele electrice pot ridica marfa de pana la 3 tone la o inaltime de 3 metri si pot usura cu mult sarcinile, dar trebuie tinut cont ca pe perioada mentenantei nu pot fi folosite.

tipuri de stivuitoare

Cum alegem cel mai potrivit stivuitor?

In functie de domeniul unde va fi folosit si de greutatea care trebuie ridicata sau transportata, poti hotari care tip de stivuitor ar fi cel mai potrivit. Apoi, poti decide ce capacitate sa aiba acesta si daca trebuie sa fie manual sau electric.

Mai trebuie sa ti cont ca exista stivuitoare cu conductor pietonal si stivuitoare cu conductor purtat iar dupa tipul constructiv se diferentiaza in cele cu contragreutate, cu furci laterale si cu furci retractabile.

In ceea ce priveste catargele, acestea pot fi simple, duplex sau triplex iar dupa organul de prindere al furci, se impart in stivuitoare cu platforma, cu furci sau cu alte sisteme de prindere.

Acestea se pot deplasa atat cu sarcina in fata sau cu sarcina in dreapta iar conductorul poate fi pietonal sau purtat.

Asadar, orice tip de stivuitor ai avea nevoie, poti gasi in magazinul online si fie ca vrei sa achizitionezi un stivuitor nou sau sa inchiriezi un stivuitor pentru lucrarile tale,

alege unul de la o echipa care ofera cu profesionalism atat in tara cat si pe piata din Europa  masini pentru industrie si constructii de cea mai buna calitate.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro