Sfaturi pentru achizitionarea generatoarelor electrice

Pentru o viata lunga si o functionare silentioasa va recomandam motoarele in patru timpi.

Racirea cu aer sau lichid. Motoarele racite cu aer le trebuie o cantitate mare de aer, au nevoie de aerisire foarte buna si sunt putin mai zgomotoase. Racirea cu lichid ofera o functionare mai silentioasa, un control mai uniform al temperaturii si deci, o viata mai lunga a motorului. Ca si la generatoarele pe benzina, si acestea sunt generatoare electrice diesel.

Marca motorului. Nu putem intelege de ce anumite persoane iau in considerare motoarele de „marci anonime”. Nu veti putea gasi piesele de schimb necesare si nici companii care sa va ofere servicii de intretinere si reparatii. Scutiti-va de griji si luati un generator echipat cu un motor de marca. Daca va cumparati un motor care nu are nume, nu va vom putea oferi service pentru el si nici alti dealeri respectabili nu o vor face.

  • Un demaror de calitate si baterie.
  • Generatoarele mai mari ar trebui sa includa un incarcator pentru baterie un regulator de tensiune eficient.
  • Genatoarele diesel de dimensiuni mai mari ar trebui sa fie echipate cu un sistem de preincalzire pe circuitul de racire.

Despre pretul unui generator

Pretul fiecarui generator fiind ori pe benzina, diesel sau gaz poate sa se schimbe. Intre acestea exista diferente de preturi de la un generator la altul. Unele pot fi ai ieftine sau mai scumpe, facand diferenta calitatea acestuia. Pretul generatorului diesel poate sa se rotunjeasca la sumele de 4.000 RON, 5.000 RON sau 6.000 RON. Desigur acestea putand sa fie cu cele pe gaz sau benzina.

Combustibilul ideal pentru generatorul tau

Puterea unui generator

Dimensionarea puterii generatorului este cel mai important pas. Nimic nu este mai critic in cumpararea unui generator. Un generator care este prea mic nu va avea o viata prea lunga si poate sa cauzeze defectiuni echipamentelor electrice alimentate.

Recomandam ca un generator utilizat pentru functionare continua sa nu functioneze niciodata cu o incarcare mai mica de 40% din puterea maxima ce poate fi furnizata – optim ar fi intre 50% si 70% . Alte lucruri care pot afecta functionarea eficienta a generatorului sunt altitudinea si temperatura aerului.

Acesti factori vor scadea randamentul generatorului. Trebuie sa luati in considerare altitudinea la care va functiona generatorul, temperaturile normale si cele extreme. Cand cumparati generatorul, cereti informatii in acest sens. Luati in calcul cel putin trei procente de pierdere din eficienta pentru fiecare 300m deasupra nivelului marii. Verificati specificatiile producatorului. Nimic nu este mai rau decat sa luati un generator care este foarte mic.

Dimensionarea generatoarelor

Pe langa cerintele in ceea ce priveste incarcarea, este important sa luati in calcul situatia in care generatorul trebuie sa alimenteze motoare electrice. Regula de baza este ca un motor in stea are nevoie de 3 ori mai multa putere la pornire pe cand un motor in triunghi are nevoie de 5 ori mai multa putere la pornire decat puterea sa in timpul functionarii.

Alegerea unui generator foarte mic poate sa faca grea pornirea motoarelor electrice, aparatelor de aer conditionat, compresoarelor sau congelatoarelor. In plus, supraincarcarea la pornire poate sa provoace scaderea tensiunii, de aceea intensitatea becurilor scade cand un motor este pornit. Aceste variatii ale tensiunii pot sa fie mai mult decat rele.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro