Motive pentru a alege o lanterna led

Resursele naturale limitate si numarul in crestere al populatiei ne determina, fie ca vrem sau nu, sa conservam energia. In tonul discutiei despre eficientizarea consumului de energie intra o tehnologie relativ noua: tehnologia led.

Light emitting diode – in traducere dioda emitatoare de lumina, prezinta numeroase avantaje. Aceste avantaje recomanda tehnologia led si in cazul in care ai nevoie de o lanterna. Motivele pentru care sa alegi o lanterna led sunt aceleasi cu motivele pentru care oricine ar trece pe tehnologia led pentru iluminat.

Le enumeram in continuare.

1. O lanterna led are o durata de viata prelungita, datorita rezistentei. Utilitatea indelungata este confirmata de cei ce folosesc astfel de lanterne. Pentru alimentare se pot folosi atat baterii si acumulatori reincarcabili cat si baterii de unica folosinta. Daca totusi lanterna led este necesara adesea, se recomanda bateriile reincarcabile.

2. Fluxul directionat al luminii emise de leduri este un alt aspect ce recomanda alegerea unei lanterne led. Lumina puternica emisa este utila in situatii din cele mai diverse, de la cei ce sunt pasionati de drumetii nocturne si camping pana la cei pasionati de sporturi extreme.

3. Economia este un alt factor ce recomanda lanternele led. Acestea nu necesita aceeasi cantitate de energie fata de lanternele ce folosesc ca sursa de iluminat becurile clasice, cu incandescenta. In fapt, un bec cu led foloseste cu 50-90% mai putina energie electrica decat un bec obisnuit. Astfel nu este nevoie de baterii de capacitate foarte mare, care ar ingreuna inutil lanterna.

4. Tehnologia led mai prezinta un avantaj fata de sursele de iluminat clasice, iar acest lucru se reflecta si in cazul lanternelor. Durata de viata a unui led se poate intinde de la 50.000 pana la 100.000 ore de functionare, pana sa fie necesara inlocuirea. Rezistenta la socuri si vibratii si la cicluri repetate de aprindere-stingere sunt alte doua motive pentru care oricine poate alege o lanterna led.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro