Metode de curatare pentru bijuterii

Iata cateva metode prin care poti reda stralucirea aurului, argintului, perlelor sau pietrelor pretioase.

Cum se curata aurul

Se curata cu o bucata de bumbac inmuiata in alcool medicinal. In acest fel bijuteria va scapa de orice urma de mizerie, praf sau grasime.
O alta metoda prin care se poate curata aurul este urmatoarea: pune cateva picaturi de detergent de vase intr-un vas cu apa fierbinte, amesteca bine si lasa bijuteria sa stea timp de 10 minute in amestecul respectiv. La final bijuteria se clateste cu multa apa si se sterge cu un servetl de hartie.

Cum se curata argintul

De obicei, argintul este un metal care se inegreste rapid si care strange foarte mult praf si mizerie. Lanturile, inelele si orice alte bijuterii de argint, pot deveni impecabile daca sunt fierte timp de 10 minute intr-un ibric cu putina apa (cat sa acopere bijuteriile) si doua linguri de detergent pentru vase. La final bijuteriile se clatesc sub jetul de apa rece si se sterg cu un servetel de hartie.

O alta varianta este sa cureti bijuteria cu o periuta de dinti inmuiata in bicarbonat de sodiu.

Cum se curata perlele si pietrele pretioase

Fiind bijuterii sensibile, perlele si pietrele pretioase sau semipretioase, ele trebuie curatate cu mare atentie, fara sa se utilizeze materiale abrazive. Acestea se curata cu ajutorul unei carpe de bumbac umezite.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

rca-ieftin.ro