Intrebari pe care sa ti le pui atunci cand cumperi o masina second hand

Cumpararea unei masini second hand este o decizie foarte buna adesea deoarece scutesti foarte mult din banii pe care i-ai da pe una noua, dar trebuie sa fii foarte atent pentru ca masina sa fie intr-o conditie cat mai buna. Desi recomandarea este ca atunci cand te decizi sa cumperi una sa mergi cu ea la un mecanic, tot trebuie sa treci printr-un proces de gandire si testare inainte de a lua decizia de cumparare.

Primul pas decizional este cel legat de buget. Vei vrea sa iti ramana destui bani pentru eventualele reparatii minore, schimburi de anvelope, etc. Chiar daca masina este in perfecta stare de functionare, tot vei investi in ea ceva bani deoarece cu siguranta vei vrea sa schimbi lucruri precum uleiul, placutele de frana, anvelopele (si ai nevoie de doua seturi, unul de vara si unul de iarna).

Al doilea pas este legat de modalitatea prin care doresti sa platesti. Poti creste bugetul fara sa te afecteze daca vinzi masina veche. Cu toate astea, daca urmeaza sa cumperi o masina second hand cu rate la banca ai grija ca acestea sa nu fie peste posibilitatile tale si ca noua masina sa nu reprezinte un obstacol in calea fericirii tale in loc sa faciliteze un mediu armonios.

masina second hand

De indata ce ai aspectul legat de bani bine pus la punct, urmatorul pas este sa te gandesti la tipul de masina pe care il vrei. Poti face asta urmarind nevoile tale, dar si prin modul in care vrei sa folosesti masina. Astfel, poate ai nevoie de un sistem de parcare incorporat sau poate aerul conditionat nu este suficient si vrei climatizare. Exista sute de motive pentru care sa cumperi sau sa nu cumperi o masina si trebuie sa privesti aceste lucruri prin propriile filtre.

Chiar daca privesti prin filtrele tale, este recomandat sa ai o alta persoana cu tine atunci cand mergi in cautare de masini deoarece aceasta iti poate da un sfat care poate face diferenta dintre a cumpara o masina de care nu ai nevoie si intre a cumpara masina visurilor tale. Evident ca dupa ce iei decizia de cumparare, asa cum spuneam la inceput, trebuie sa mergi si la un mecanic pentru a-si da si acesta acordul ca masina functioneaza optim si nu vei avea surprize pe viitor cu ea.

Nu uita sa iei masina si la un drive test inainte de a o achita, poti face asta chiar in drumul spre mecanic daca vanzatorul este de acord si are incredere in tine. In cazul in care nu este de acord, sfatul meu este sa ceri totusi masina intr-o zona mai putin aglomerata deoarece pana la urma tu o vei conduce dupa ce o cumperi si vrei sa fii sigur ca ti se portiveste. 

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro