Informatii generale despre domeniul auto

Industria auto cuprinde o gama larga de companii si organizatii implicate in proiectarea , dezvoltarea, fabricatia, comercializarea si vanzarea de autovehicule.

Este unul dintre cele mai mari sectoare economice din lume dupa venituri.

Industria auto nu include industriile dedicate intretinerii automobilelor in urma livrarii catre utilizatorul final, cum ar fi atelierele de reparatii auto si combustibilul auto statii de alimentare.

domeniul auto

Siguranta este o stare care implica a fi protejat de orice risc, pericol, deteriorare sau cauza vatamarii. In industria auto, siguranta inseamna ca utilizatorii, operatorii sau producatorii nu se confrunta cu niciun risc sau pericol provenit din autovehiculul sau piesele de schimb ale acestuia. Siguranta pentru automobilele in sine implica faptul ca nu exista riscul de deteriorare.

Siguranta in domeniul auto

Siguranta in industria auto este deosebit de importanta si, prin urmare, este foarte reglementata. Automobilele si alte autovehicule trebuie sa respecte un anumit numar de norme si reglementari, locale sau internationale, pentru a fi acceptate pe piata.

In cazul unor probleme de siguranta, pericol, defecte ale produsului sau procedura defectuoasa in timpul fabricarii autovehiculului, producatorul poate solicita returnarea fie a unui lot, fie a intregii faze de productie. Aceasta procedura se numeste rechemare de produs . Amintirile de produse se intampla in fiecare industrie si pot fi legate de productie sau provin din materia prima.

Testele de produs si functionare si inspectii in diferite etape ale lantului valoric sunt facute pentru a evita aceste rechemari ale produsului, asigurand securitatea si siguranta utilizatorului final si respectarea cerintelor industriei auto. Cu toate acestea, industria auto este in continuare preocupata in special de reamintirile de produse, care provoaca consecinte financiare considerabile.

Economia auto

In intreaga lume, in 2007 erau aproximativ 806 milioane de autovehicule si camioane usoare, care consumau anual peste 980 miliarde de litri (980.000.000 m 3) de benzina si motorina.

Automobilul este un mod de transport primar pentru multe economii dezvoltate. Filiala din Detroit din Boston Consulting Group a prezis ca, pana in 2014, o treime din cererea mondiala va fi pe cele patru piete BRIC (Brazilia, Rusia, India si China). Intre timp, in tarile dezvoltate, industria auto a incetinit. De asemenea, este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue, mai ales ca generatiile tinere de oameni (din tarile cu o inalta urbanizare) nu mai doresc sa mai detina o masina si prefera alte moduri de transport.

Alte piete auto puternice sunt Iranul si Indonezia. Pietele auto emergente cumpara deja mai multe masini decat pietele consacrate. Conform unui studiu JD Power, pietele emergente au reprezentat 51% din vanzarile globale de vehicule usoare in 2010. Studiul realizat in 2010 se astepta ca aceasta tendinta sa se accelereze. Cu toate acestea, rapoarte mai recente (2012) au confirmat contrariul; si anume ca industria auto a incetinit chiar si in tarile BRIC. In Statele Unite, vanzarile de vehicule s-au atins in 2000, la 17,8 milioane de unitati.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro