Informatii despre remorcile auto

Stiti ce este o remorca auto? O remorca este un vehicul fara tractiune, tras (remorcat) de un vehicul cu tractiune. De obicei, termenul de remorca se refera la acele vehicule folosite pentru transportul marfurilor si al materialelor. Popularitatea acestor accesorii a crescut si mai mult in ultimii ani, deoarece foarte multe persoane le-au descoperit dubla intrebuintare, de a transporta marfuri, dar si pentru a le folosi in vacante. Remorca este o ivnestitie in general buna, mai ales pentru o familie numeroasa, care in timpul liber prefera sa mearga in destinatii in afara orasului. Prin intermediul internetului, clientii pot afla mai multe despre remorci si piese remorci si pot consulta piata de preturi mai bine.

Unele remorci sunt facute pentru uz personal (sau pentru companii mici), pentru care orice autovehicul are un carlig adecvat, dar anumite remorci fac parte din camioane mari numite camioane semi-remorca, folosite pentru transportul en-gros al marfurilor.

Remorcile acoperite sau remorcile cu prelata de transportat motociclete pot fi de obicei remorcate de camionete sau furgonete, nefiind necesar pentru a le folosi niciun alt document in afara permisului de conducere din categoria B. Remorcile specializate, ca de exemplu remorcile simple deschise, remorcile platforma pentru transportul motocicletelor sau remorcile pentru transportul bicicletelor, sunt mult mai mici si pot fi remorcate si de autoturismele normale.

In prezent, remorcile sunt specializate pe foarte multe categorii, in functie de tipul incarcaturii. Astfel, exista remorci pentru transportul animalelor vii, pentru transportul diferitelor marfuri, transportul ambarcatiunilor, sky-jet-urilor, motocicletelor , ATV-urilor, transportul altor autoturisme, remorci folosite pe santier sau remorci publicitare.

Ce trebuie sa stim despre inmatricularea acestor accesorii auto?

Inmatricularea se face numai pentru autovehiculele si remorcile omologate, potrivit legii, de catre Regia Autonoma „Registrul Auto Roman”.  De asemenea, inmatricularea poate fi permanenta sau, prin exceptie, temporara.

Inmatricularea permanenta este continua, in sensul ca de la admiterea in circulatie in Romania si pana la scoaterea definitiva din circulatie a unui vehicul, acesta este inscris permanent in registrul national al vehiculelor inmatriculate, pe numele proprietarului sau, dupa caz, al proprietarilor succesivi. Inmatricularea temporara se realizeaza in cazul vehiculelor de provenienta straina care beneficiaza de regimul vamal de admitere temporara sau pentru vehiculele destinate exportului.

In prezent remorcile (cu sistem de franare/fara sistem de franare) sunt specializate pe foarte multe categorii, in functie de tipul incarcaturii. Astfel, exista remorci pentru:

  • -remorci sarcini usoare;
  • -remorci sarcini grele;
  • -remorci transportul animalelor vii
  • -remorci auto-transport;
  • -remorci carcasa;
  • -remorci basculante;
  • -remorci transport ambarcatiuni.

Pentru utilizarea corecta a remorcii dvs, trebuie sa respectati urmatoarele instructiuni:

Cuplati remorca la autoturismul dvs, agatati cablul de siguranta si verificati ca frana sa nu fie actionata.

Introduceti stecherul pentru electricitate a remorci in priza autoturismului de tractiune, pana se face contactul corespunzator.

Verificati instalatia electrica a remorcii, pentru a vedea daca acesta functioneaza fara nici o problema.

Verificati, inaintea primei utilizari, suruburile rotilor pentru a va asigura ca sunt bine fixate si presiunea rotilor conform informatilor de pe aripa (2.5 bar), apoi la fiecare 1000 de km parcursi repetati aceasta actiune. Eventual, este necesara strangerea suruburilor si a completarii presiunii rotilor.

La incarcarea remorcii, trebuie avut in vedere ca greutatea sa fie impartita uniform pe suprafata acesteia, fiind foarte importanta pentru stabilitatea remorcii. Se recomanda sa nu se depaseasca greutatea autorizata de incarcare.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

rca-ieftin.ro