Ce trebuie sa stii despre legea 121 privind eficienta energetica

Daca ai o afacere in Romania, cu siguranta stii deja ca sunt foarte multe reguli pe care trebuie sa le urmezi. De la case de marcat la o multime de documente si aprobari. Cu toate astea, exista multe alte lucruri care nu sunt la fel de bine cunoscute, iar printre acestea se numara si o lege privind eficienta energetica despre care vorbim pe scurt si oferim o solutie pentru a sta in legalitate.

Ce trebuie sa stii despre legea 121 din 2014 privind eficienta energetica

In continuare voi vorbi despre motivele pentru care a aparut aceasta lege.

Aceasta lege a aparut deoarece, pana in anul 2020, s-a stabilit o tinta nationala indicativa de reducere a consumului de energie cu 19%. Principalul motiv fiind resursele naturale care nu sunt nelimitate si trebuie cumva ca industria sa eficientizeze consumul de energie pentru a consuma responsabil si a nu face risipa.

Printre altele, politica nationala de eficienta energetica urmareste:

  • eliminarea barierelor puse in calea promobarii eficientei energiei;
  • promovarea instrumentelor financiare pentru economia de energie, dar si a mecanismelor care permit acest lucru;
  • educarea si responsabilizarea consumatorulor finali asupra importantei pe care o are consumarea responsabila a energiei;
  • cooperarea dintre consumatorii finali, producatorii, furnizorii si distribuitorii de energie. Pe langa acestea, si organisemele publice trebuie sa se implice activ in atingerea obiectivelor de atingere a eficientei energiei electrice;
  • promvoarea cercetarilor fundamentale si aplicative in domeniul utilizarii eficiente a energiei.

Ce trebuie sa faci ca sa stai in legalitate?

Raspunsul este simplu: trebuie sa efectuezi auditurile energetice si sa apelezi la profesionisti care iti pot spune exact care sunt pasii de urmat pentru a nu avea probleme cu legea.

Ce urmareste acest audit?

  • starea initiala a proceselor tehnologice;
  • schema fluxului tehnologic si de proces;
  • elaborarea unui program de masuri privind cresterea eficientei energetice;
  • ofera masuri si recomandari.

Printre aceste masuri si recomandari se numara si implementarea de solutii sau tehnologii care pot ajuta la economisirea energiei electrice, dar si a valorificarii energiei reziduale. Astfel, compania ta poate face si economii in timp ce sta in pas cu legea.

Dupa cum vedeti, aceste legi nu sunt facute ca sa pedepseasca proprietarii de afaceri, cu sunt facute pentru a proteja mediul inconjurator, dar, in acelasi timp, ofera proprietarilor de afaceri posibilitatea de a apela la firme specializate care ii poate ajuta sa reduca acest consum de energie si sa isi creasca profiturile.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

rca-ieftin.ro