Cum functioneaza industria auto

Exista o cultura auto incredibila pe tot globul, iar industria auto de aproximativ 257 miliarde de dolari raspunde nevoilor acestei culturi intr-un mod stralucit.

Industria nu se refera numai la vanzarea de automobile si alte autovehicule, ci implica si proiectarea, fabricarea si repararea acestora. Umbrela industriei auto include, de asemenea, servicii precum vanzarea de diverse accesorii si piese auto care sunt semnificative pentru mentinerea functionarii eficiente in cadrul sistemelor unui automobil. Din aceasta, definim industria auto ca, cuprinzand toate companiile si activitatile implicate cu automobilele, asa cum s-a mentionat mai sus.

Cum functioneaza industria auto

Printre cei mai mari jucatori cheie ai industriei se numara producatorul german Volkswagen, doua mari companii auto din Japonia (adica Toyota Motor Corporation si Nissan Motor Corporation), rivalii americani ai General Motors si ai Ford Motor Company si ai companiei italiene Fiat.

Locatie

In prezent, industria auto nu se limiteaza la nicio regiune geografica specifica si, de fapt, se intinde pe intreaga planeta.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste priceperea productiei auto, industria auto americana se bucura de pozitia de varf si are una dintre cele mai mari industrii auto din intreaga lume. De exemplu, companii de productie auto de top precum Honda, Ford, Toyota, Chrysler si Mercedes-Benz, toate au numeroase fabrici de asamblare in limitele Statelor Unite ale Americii. La nivel global, in ceea ce priveste o baza de consum in crestere rapida, Indiaiar China sunt cele mai notabile pentru ca au inregistrat cea mai rapida crestere a marjelor de profit.

Industriile auto japoneze si sud-coreene merita mentionate aici, intrucat Asia de Sud-Est in ansamblu a aparut recent ca piata cu cea mai rapida crestere a produselor auto.

Proces

Metodele reale din spatele productiei de masini variaza adesea intre companii, tipuri de vehicule si modele de masini. In afara de aceste numeroase variatii, exista cateva caracteristici de baza care definesc modul in care sunt construite masinile.

Industria auto a fost semnul distinctiv al metodei de productie a liniei de asamblare a lui Henry Ford, iar acest lucru ramane valabil si astazi. Masinile sunt construite in fabrici mari in care activitatile umane si automatizarea masinii sunt combinate pentru a asambla vehiculul cat mai repede posibil.

Fiecare parte a vehiculului este de obicei construita separat, cu tot ce este asamblat intr-un sasiu principal pe masura ce se deplaseaza in jos pe linia de productie.

Reguli

Ca si alte industrii, industria auto este supusa, de asemenea, la numeroase reglementari guvernamentale in practic in fiecare tara.

Majoritatea acestor reglementari sunt legate de siguranta vehiculului, nivelul emisiilor, economia de combustibil, importurile de vehicule si protectia consumatorilor.

Exista, de asemenea, o serie de bariere comerciale, impozite, taxe si standarde la import si tarife care afecteaza tranzactiile auto internationale.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro