Cum a evoluat industria jantelor de aliaj prin prisma dorintei de unicitate

Industria jantelor de aliaj a evoluat foarte mult in ultimul timp datorita faptului ca proprietarii masinilor le prefera pe acestea in detrimentul jantelor de tabla datorita aspectului vizual mult mai placut.

Traim in era in care fiecare vrea sa se diferentieze prin cineva si aspectul masinii nu este exclus. Astfel avem case cu design-uri cat mai moderne si unice, dar si masini cu dotari suplimentare si cu imbunatatiri pe partea de aspect exterior atat cat permite legea.

Cum a evoluat industria jantelor de aliaj prin prisma dorintei de unicitate

Daca intri pe un magazin de anvelope vei vedea ca, fata de anii trecuti, exista mult mai multe oferte in ceea ce privesta gama jantelor din aliaj. Numarul mare de modele a aparut deoarece a fost nevoie de preturi foarte variate pentru a se adresa tuturor categoriilor de bugete, dar si pentru a ajuta factorul stilistic sa ofere masinii, alaturi de celelalte accesorii, o identitate unica.

Astfel, chiar daca exista foarte multe modele de masini care vin cu jante de aliaj din fabrica, proprietarii tot vor dori sa le schimbe pentru a le face putin mai unice. Spre exemplu daca achizitionezi un logan si acesta vine cu jante de aliaj, iar tu esti foarte pasionat de cum arata masina ta si iti doresti sa fie diferita fata de celelalte, primul lucru pe care il vei face va fi sa cauti janta aliaj logan si sa alegi un model care sa se potriveasca, atat cu masina, cat si cu gusturile tale personale. Apoi vine lista de diverse accesorii printre care se numara un sistem audio, sistem de navigatie sau de prindere a telefonului si a camerei de inregistrat.

Dar sa ne intoarcem la discutia noastra despre jantele de aliaj si sa vorbim despre modul in care le putem alege pe acestea. In general, jantele din aliaj sunt alese in functie de sistemul de prindere (numar de prezoane si pozitionarea lor), dar si in functie de dimensiuni.

Atunci cand alegi jantele trebuie sa fii atent si la anumiti factori precum provenienta lor, gradul de uzura si specificatiile tehnice. Motivul pentru care trebuie sa fii atent la aceste lucruri este ca ai nevoie de niste jante rezistente intrucat acestea, alaturi de anvelope, reprezinta primul sistem de siguranta al masinii. Acesta face contactul cu solul si te ajuta sa franezi in conditii optime datorita factorului de aderenta.

Daca gradul de uzura este important doar pentru jantele SH, provenienta si specificatiile tehnice trebuie sa reprezinte atat incredere, cat si sa fie omologate RAR pentru a le putea pune pe masina fara sa ai vreo problema legala ulterior.

In concluzie, industria anvelopelor din aliaj a luat avant datorita faptului ca tot mai multi producatori includ acest tip de jante in dotarile standard ale masinilor, dar si datorita dorintei proprietarilor de masini care doresc sa se diferentieze in trafic prin diferite elemente de design.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

rca-ieftin.ro