Combustibilul ideal pentru generatorul tau

Va recomandam generatoarele diesel (pe motorina) datorita longevitatii si a costurilor mai mici de functionare. Generatoarele diesel moderne sunt silentioase si, in mod normal, au nevoie de mai putina mentenanta decat generatoarele pe benzina. Costul combustibilului pe kWh produs de generatoarele diesel este de obicei cu 30 pana la 50% mai mic decat in cazul celor pe benzina.

Combustibilul ideal pentru generatorul tau

Generatoarele diesel care functioneaza la o turatie de 1500 rpm cu racire cu apa functioneaza in medie 12 000 pana la 30 000 de ore pana cand sa aiba nevoie de reparatii majore.
Generatoarele care functioneaza la 1500 rpm pe benzina cu racire cu apa merg in medie 6 000 pana la 10 000 de ore pana cand sa le trebuiasca reparatii majore. Cele diesel fata de generatoarele benzina ard mai putin, generatoarele pe benzina avand o viata mai scurta.

Generatoarele care lucreaza la 3000 rpm pe benzina, cu racire cu aer sunt de obicei inlocuite – nu reparate, dupa 500 pana la 1500 de ore de functionare. Acestea sunt generatoare “stand-by” care nu sunt menite sa functioneze un timp indelungat sau foarte des. De asemenea , exista si generatoare electrice pe benzina, fiind asemanatoare cu cele normale.

Instalarea unui generator

De obicei un ghid detaliat de instalare este plasat la dispozitie impreuna cu generatorul. Iata niste lucruri necesare pe care trebuie sa vi le amintiti atunci cand instalati un generator. Recomandam ca instalarea sa fie facuta de catre un electrician profesionist.

Acestia poseda uneltele, cunostintele si o intelegere a regulilor si a reglementarilor locale. Datorita experientei lor veti econimisi mai mult pe termen lung. Daca alegeti sa faceti instalarea personal, VA RUGAM informati-va inainte de a va apuca de lucru si obtineti autorizatiile cerute de legislatia locala. Desi toate generatoarele cer cateva cerinte comune, fiecare marca si fiecare model are cerinte de instalarespecifice.

De asemenea, este important sa respectati cu strictete regulile care au fost create pentru siguranta dumneavoastra. Cel mai important, generatoruldumneavoasta trebuie inspectat inainte de a fi pornit pentru a preveni incendiile si exploziile cauzate de instalarea defectuoasa.

Despre curentul (amperajul) facut de generator

Tabloul de distributie este locul unde trebuie sa incepeti procesul de determinare a puterii generatorului de care aveti nevoie. Uitati-va la tabloul electric si vedeti care este amperajul.

Daca pe panou sunt 100A atunci nu veti avea nevoie de un curent mai mare de 100A.  Cateodata este posibil sa instalati un generator pentru a alimenta doar o parte a consumatorilor alimentati de la panoul electric.

Turatia de lucru a motoarelor

Echipamentele electrice sunt construite pentru a utiliza energie electrica cu o anumita frecventa – 50 Hz in Romania. Frecventa curentului furnizat de generator depinde de turatia motorului cu care este echipat generatorul.

Pentru a crea electricitate de 50Hz, majoritatea motoarelor functioneaza la 1500 sau 3000 RPM (rotatii pe minut). Orice situatie are avantaje si dezavantaje. Generatoarele de putere mare sunt echipate de obicei cu motoare de 1500 RPM cu alternatoare cu 4 poli. Ele ofera cel mai bun raport intre zgomot, eficienta, cost si durata de viata a motorului.

Motoarele de 3000 RPM cu alternatoare cu 2 poli sunt mult mai mici si mai simple, potrivite pentru generatoarele portabile si mai simple. Generatoarele de 3000 RPM sunt “Generatoare Stand-by” sau cateodata nu pot fi luate in considerare pentru utilizare continua (de productie).

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro