Ce materiale si unelte iti trebuie pentru montarea parchetului

Pentru ca totul sa iasa exact asa cum iti doresti, e bine sa ai toate materialele si uneltele necesare montarii parchetului. Cand te vei apuca de lucru, sigur nu vrei sa realizezi ca ai uitat sa cumperi vreunul dintre articolele care iti trebuie. Asa ca, inainte de a incepe montarea parchetului, hai sa vedem de ce ai nevoie.

Materiale de lucru:

 1. In mod clar, ai nevoie, in primul rand, de parchet laminat. Ai grija sa nu te zgarcesti, asa ca ia o cantitate suficienta pentru a putea acoperi toata suprafata incaperii. Daca veti avea in plus, nu este nicio problema; mai bine sa mai raman decat sa nu mai ai sau sa se strice cateva placi in timpul montajului si sa nu ai cu ce sa le mai inlocuiesti.
 2. Ai nevoie de folie de nailon sau folie PE
 3. Folie care sa amortizeze pasii, dar si cu rol de izolare
 4. Plinta
 5. Banda de aluminiu pentru izolatii
 6. Pasta siliconica (aici, ai grija sa alegi o culoare apropiata de culoarea parchetului, pentru a crea o armonie)
 7. Distantiere pentru parchet
 8. Suruburi

Unelte de lucru:

 1. Creion
 2. Cutter
 3. Ruleta sau metru liniar
 4. Ferastrau coada de soarece
 5. Surubelnita electrica
 6. Pistol pentru pasta siliconica

Acum, ca avem tot ce ne trebuie, putem sa trecem la montarea propriu-zisa a parchetului. Inainte de asta, vom analiza bine suprafata care va fi supusa finisarii pentru ca pardoseala trebuie sa fie dreapta (o pardoseala este dreapta daca nu exista o diferenta mai mare de 1 cm). Un alt detaliu e cat de curata si uscata este aceasta. Nu vom putea lucra pe o suprafata uda sau plina de praf. Daca observam ca pardoseala este neuniforma, se va turna o sapa autonivelanta, pana sa ne apucam de montarea parchetului.

Sfat: Dupa ce ai achizitionat parchetul, acesta va fi tinut la temperatura camerei, asezat in pozitie orizontala, timp de macar o zi. In caz contrar, ai putea sa observi ca parchetul s-a curbat, din cauza greutatii sale.

Pasii de lucru in montajul parchetului

 • Se asaza folia de nailon pe toata suprafata camerei, cu rolul important de a preveni umiditatea.
 • Al doilea rand il va constitui sisemul de amortizare. Acesta va fi montat in sens invers fata de folia de nailon.
 • Dupa ce s-au montat cele doua folii, se vor verifica imbinarile si zonele de perete unde se afla tevile. In aceste zone, foliile se vor decupa cu un cutter, dupa conturul tevilor.
 • Se va pune banda de burete, cu rolul de a tine la distanta parchetul fata de perete.
 • Acum, se trece la asezarea primului rand de placi de parchet, alegand un colt al camerei din care sa pornesti. In cele mai multe cazuri, ultima placa sau ultimele nu se vor potrivi perfect, asa ca va trebui sa le scurtezi cu ferastraul.
 • Placile de parchet se vor taia dupa forma usilor si tevilor, acolo unde este cazul.
 • Montarea plintei reprezinta ultimul pas in montarea parchetului. Dupa ce s-a montat aceasta, urmeaza montarea colturilor, dar si a pieselor destinate acoperirii imbinarilor.
Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

rca-ieftin.ro