Cate tipuri de generatoare exista

In lume exista multe tipuri de generatoare, iar acestea sunt: generator pe benzina, generator electric benzina, generator diesel , generator electric diesel, generator gaz, generator electric pe gaz, etc. Acestea au un pret diferit fiecare, fiind mai ieftine sau mai scumpe. Nu ai putea sa spui de exemplu ca, un generator pe gaz costa la fel ca unul diesel. Desigur, intre acestea exista o diferenta de performanta, si fiecare dintre ele sa poata sa mearga pe un alt combustibil. Fiecare dintre ele au avantajele si dezavantajele lor. Un generator poate sa fie diferit o mica parte sau sa fie diferit cu totul. Nici unul nu poate sa fie la fel cu celalat.

tipuri de generatoare

Cateva piese ale unui generator

Amperul este masura curgerii de curent (a cantitatii de curent scurs). un amper este egal cu forta electrica a unui Volt ce strabate un conductor liniar cu rezistenta de 1 Ohm. Curentul alternativ este electricitatea asa cum este produsa de componentele electrice ( utilitati ). Caracteristica unica a acestei forme de electricitate este faptul ca i-si schimba polaritatea la intervale regulate. Ca exemplu: tensiune de 120 v Ac si 60 HZ, inverseaza forma de unda (sinusoida ) de 60 de ori pe secunda, de aiici si rating-ul (denumirea) de 60 HZ ( * hertz unitate de masura pentru frecventa – 60 de cicluri).

In Europa este tipica frecventa de 50 HZ, in SUA, parti din America de SUD si in Caraibe este tipica frecventa de 60 HZ( la o tensiune de 120 V ). DRG-ul este sistemul de alimentare de inalta eficienta este alimentat din baterii. Generatorul furnizeaza energie continua ( curent continuu) pentru a incarca bateriile, in timp ce curentul acumulativ este produs prin intermediul unui invertor. Generatorul functioneaza intermitent si incarca bateriile, si tot in acelasi timp invertorul este alimentat cu energie electrica.

Watt-ul este unitatea de masura pentru performanta electrica ( unitatea de masura pentru puterea electrica). Este produsul dintre curent si tensiune. Kilowatt-ul este marimea fizica pentru puterea reala. Valoarea caesteia este combinatia intre tensiune (V) si curent (A). Presupune performanta electrica disponibila efectiva. Asa numita putere aparenta care este afectata de curentul reactiv nu este luata in considerare.

Ce sa alegi dintre un generator mobil sau fix

La prima vedere poate vreti sa cumparati mai bine un generator mobil decat unul fix. Daca doriti sa tineti generatorul intr-o magazie si sa il cuplati in cazul unei pene de curent, acest lucru este posibil.

Nu veti face insa o mare economie, daca veti folosi generatorul si in alte cazuri decat cele de urgenta atunci generatorul mobil poate sa fie o alternativa. Din experienta noastra este mai eficient si mai comod sa fie laut un generator fix care sa deserveasca toata casa sau cladirea. In acest fel, nu numai ca obtineti mai multa energie pentru banii investitii dar familia sau angajatii dumneavoastra nu vor trebui sa faca nimic in cazul unei pene de curent.

Nu ati vrea ca sotia, copiii sau angajatii sa transporte echipamentul afara, sa conecteze cablurile, sa porneasca generatorul, sa apese intrerupatorul de transfer si sa alimenteze cu combustibil. De la un anumit timp toate acestea devin ridicole iar costul timpului personalului si riscurile potentiale sunt mult mai mari decat economiile facute.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro