Care este rolul facultatii pentru viitorul adult?

Acum, in aceste timpuri, facultatea nu mai este neaparat o necesitate atunci cand doresti sa te angajezi si sa castigi bani, pentru ca, datorita numarului mare de universitati existente, foarte multi dintre cei care urmeaza o anumita specializare ajung sa lucreze in domenii total diferite de ceea ce au terminat.

Lucrurile stateau cu totul altfel acum 10-20 de ani, cand facultatea avea un rol cu adevarat important si cei care au terminat in acea perioada studiile superioare au, cu siguranta, locuri de munca si salarii foarte bune. Acum, in schimb, foarte multi studenti aleg un anumit domeniu, termina o anumita facultate, insa la finalul acesteia isi aleg locuri de munca din cu totul alte domenii. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista un numar foarte mare de studenti care termina acea specializare, iar job-urile disponibile in acel domeniu sunt foarte putine.

De aceea, ar trebui ca facultatea sa nu mai reprezinte o afacere si sa nu mai permita oricarui absolvent cu bacalaureat sa se inscrie . Ar trebui ca aici sa poata ajunge si promova doar acei studenti care sunt pasionati de acel domeniu si au nevoie de diploma astfel incat sa poata profesa.

Terminarea unei facultati nu mai garanteaza un loc de munca sigur la finalizarea studiilor, de aceea, nu trebuie sa te inscrii si sa pierzi 3 sau 4 ani din viata doar pentru ca speri ca o sa ajungi sa ai un job bine platit.

Trebuie ca, atunci cand iti doresti sa urmezi studii superioare, sa optezi pentru un domeniu care te pasioneaza, unul despre care iti doresti sa cunosti cat mai multe si in care sa te specializezi. Astfel, daca vei ajunge sa inveti si sa devii foarte bun, in scurt timp vei reusi sa gasesti cea mai buna solutie pentru a-ti urma pasiunea. Se stie ca, atunci cand lucrezi cu pasiune, banii vor veni fara prea mult chin si vei ajunge sa fii multumit cu viata ta.

Exista alternative ca, daca nu vrei sa urmezi o anumita facultate, insa esti pasionat de un anumit domeniu,sa poti ajunge sa ai succes. Cum? Foarte simplu, insa este necesar sa muncesti foarte mult, uneori incepand chiar de jos, ca mai apoi, pas cu pas, sa avansezi pana vei ajunge sa faci ceea ce iti doresti.

Insa, foarte important, este faptul ca, fie ca alegi sa mergi la facultate sau nu, trebuie sa investesti in permanenta in tine, sa te educi, folosind orice surse, caci asa vei ajunge sa ai viata pe care o doresti.

Distribuie articolul
rca-ieftin.ro