Care este cea mai buna solutie de incalzire pentru casa ta: centrala pe lemne sau pe gaz?

Pentru incalzirea locuintei, este necesar sa se faca o investitie destul de mare, de aceea este necesar sa se analizeze foarte bine toate optiunile disponibile oferite de producatori. Printre cele mai populare modele de centrale sunt cele pe gaz si cele pe lemne, astfel ca, in cele ce urmeaza, vor fi evidentiate avantajele si facilitatile fiecarui tip, pentru a putea intelege care este cea mai potrivita centrala pentru locuinta ta.

 Centrala pe lemne: avantaje si dezavantaje

Centralele pe lemne sunt de doua feluri: cu gazeificare si cu ardere clasica.  Cea cu gazeificare functioneaza pe baza unor arderi inverse si eficiente, iar noxele formate sunt mult mai putine, fata de modelul cu ardere clasica.

In momentul in care trebuie aleasa o centrala cu lemne, este necesar sa se tina cont de alegerea cazanului potrivit si de puterea acestuia, dar si de cele mai potrivite tevi si conducte necesare montarii.

Printre avantajele centralei pe lemne, trebuie mentionate:

Centrala pe lemne are si dezavantaje, printre care:

Centrala termica pe gaz: avantaje si dezavantaje

Centrala pe gaz are o eficienta sporita si este foarte buna si pentru cazul in care optezi pentru incalzirea in pardoseala.

Exista doua modele de centrale pe gaz: conventionale si in condensare. Ambele tipuri de centrala pe gaz trebuie montata pe perete si pot asigura si necesarul de apa calda.

Avantajele centralelor pe gaz sunt urmatoarele:

Dezavantajele centralelor pe gaze sunt:

In momentul in care trebuie sa te decizi in privinta achizitiei, trebuie sa iei in calcul toti factorii, precum disponibilitatea combustibilului folosit, care este sistemul de incalzire dorit, posibilitatea de automatizare sau care este bugetul disponibil pentru achizitia centralei.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

rca-ieftin.ro