Alegerea termostatului potrivit pentru casa ta

Un termostat te poate ajuta sa pastrezi atmosfera in casa la un nivel confortabil si, totodata, sa reduci considerabil consumul de energie. Alegerea termostatului depinde de sistemul de incalzire de care dispui, dar si de modul in care doresti sa il utilizezi si de caracteristicile acestuia. Iata care sunt pasii in alegerea termostatului potrivit pentru tine si casa ta.

Alegerea termostatului potrivit pentru casa ta

Identifica tipul de sistem de incalzire de care dispui

Inainte de a alege un termostat, va trebui sa te asiguri ca este compatibil cu sistemul tau de incalzire. Cele mai frecvente tipuri de sisteme sunt cele cu cazan central, de 24 de V si pot functiona pe gaz, ulei sau curent electric. Alte tipuri pot fi pompa de caldura, semineul, incalzirea prin podea sau perete.

Termostate inteligente

Termostatele inteligente ofera avantajul ca se pot programa, chiar daca nu necesita programare. Acestea invata pe masura ce le folsesti si isi creeaza un program pe baza preferintelor tale. Te vor ghida catre cele mai eficiente setari din punct de vedere energetic si pot furniza rapoarte lunare despre energie, edtrem de eficiente pentru reducerea cheluielilor.

Aceste termostate se pot conecta la reteaua Wi-Fi de acasa si pot fi monitorizate, setate si gestionate de pe un computer, smartphone sau tableta. Senzorii pot lucra cu un termostat inteligent pentru a identifica incaperile mai reci sau mai calde si a ajusta setarile.

Managementul energiei de la distanta

Un termostat de gestionare a energiei de la distanta iti permite sa setezi, se programezi si sa monitorizezi sistemul de incalzire de pe un calculator, smartphone sau tableta. Termostatul se conecteaza printr-un hub la reteaua de acasa si iti permite accesul prin Wi-Fi de oriunde din lume.

Termostate programabile

Un termostat programabil eficientizeaza la maxim utilizarea sistemului tau de incalzire, regland automat temperatura setata pe parcursul zilei. Seteaza temperatura preferata la diferite ore ale zilei sau ale noptii si uita de tot – termostatul va lucra in locul tau.

Termostate digitale neprogramabile

Un termostat neprogramabil cu citire digitala este cea mai buna alegere pentru persoanele care prefera setarile controlate manual si facilitatile unui afisaj LCD usor de citit.

Termostatul manual

Termostatele manuale sunt recomandate persoanelor care sunt adesea acasa si prefera o temperatura fixa. De data aceasta setarile se realizeaza manual, dupa cum sugereaza si denumirea termosatului. Spre deosebire de celelalte tipuri de termostate, acestea sunt cel mai usor de utilizat, avand doar cateva butoane si setari.

Distribuie articolul

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

rca-ieftin.ro